Veelgestelde vragen
-
Hoe werkt een bleekbehandeling met Opalescence™?
Bij tandenbleken worden vlekken en verkleuringen uit het glazuur en het dentine verwijderd. De buitenste laag van een gebitselement bestaat uit glazuur en onder het glazuur bevindt zich dentine. Glazuur is dun en vaak veel lichter van kleur, terwijl dentine donkerder is en het grootste deel vormt van de tand of kies. Glazuur verkleurt na verloop van tijd, gewoon door veroudering, maar ook door bijvoorbeeld koffie, thee, tabak en andere voedingsmiddelen en dranken. Bovendien wordt glazuur met het vorderen van de leeftijd steeds dunner, waardoor het onderliggende dentine beter zichtbaar wordt en het gebitselement dus donkerder lijkt.
Door een bleekbehandeling verdwijnen deze vlekken en verkleuringen, waardoor u een wittere, stralendere glimlach krijgt. De actieve bestanddelen van Opalescence-bleekgels dringen door tot in uw tanden en kiezen. Daar gaan ze een zuurstofverbinding aan met de verkleurde moleculen die zich diep in uw tand of kies bevinden. Zo worden verkleuringen verwijderd en wordt uw glimlach witter. Onze originele, gepatenteerde formule bevat PF (kaliumnitraat en fluoride) voor meer patiëntencomfort en is kleverig en viskeus. Daardoor blijft de gel goed op zijn plaats. Door deze unieke eigenschap kan de bleekgel niet wegvloeien tijdens de behandeling. Op die manier blijven de gel én het bitje goed op hun plaats en werken ze effectief tijdens uw hele behandeling.1-5
-
Waarom zou ik mijn tanden bleken?
Mensen bleken hun gebit om verschillende redenen. Met een wittere, stralendere glimlach zie je er bijvoorbeeld jonger uit. Heeft u binnenkort een bruiloft of een andere belangrijke dag? Een wittere glimlach kan speciale gelegenheden nog meer laten stralen. Sommige mensen bleken hun gebit voordat ze een sollicitatiegesprek hebben, gewoon voor dat beetje extra zelfvertrouwen waarmee ze een goede eerste indruk maken.
Volgens een recente enquête van de American Academy of Cosmetic Dentistry is “bijna een op de twee mensen (48%) ervan overtuigd dat een glimlach bij een ontmoeting met iemand de meeste indruk achterlaat, nog meer dan dat wat iemand als eerste zegt (25%).” In diezelfde enquête was “meer dan een derde van de respondenten van mening dat mensen minder aantrekkelijk (37%) zijn met een minder mooie glimlach en minder zelfvertrouwen (25%) hebben dan mensen met een perfect gebit.” Een glimlach maakt een blijvende indruk en een stralende, witte, mooie glimlach wordt niet snel vergeten. Daar zijn mensen het over eens - niets zo mooi als een mooie glimlach!6
-
Is een bleekbehandeling geschikt voor iedereen
Bleekbehandelingen zijn een veilige en comfortabele manier om een stralend witte glimlach te krijgen. De resultaten en de behandelduur zijn afhankelijk van de verkleuring van uw gebit en van hoe wit uw gebit moet worden. Kronen, bruggen, vullingen en veneers bleken niet mee. Mensen met ontstoken tandvlees, versleten glazuur, gaatjes en blootliggende tandwortels komen waarschijnlijk niet in aanmerking voor een bleekbehandeling. Maak eerst een afspraak met uw tandarts voor advies voordat u uw tanden laat bleken. Uw tandarts kan u helpen bij het kiezen van een professionele behandelmethode die het best past bij uw behoeften.
Vind een tandarts bij u in de buurt die Opalescence-bleekproducten aanbiedt -
Is het verstandig om een bleekbehandeling te doen als ik zwanger ben, borstvoeding geef of een vruchtbaarheidsbehandeling onderga?
Net als bij veel andere tandheelkundige en medische ingrepen vragen mensen zich af of bleekbehandelingen veilig zijn tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding en bij IVF-behandelingen.
Er is geen onderzoek gedaan naar de veiligheid van bleekbehandelingen tijdens de zwangerschap. Daarom adviseert de American Dental Association aan tandartsen om “ervan af te raden tijdens de zwangerschap bleekbehandelingen te laten uitvoeren.”7 De meeste tandheelkundige professionals volgen dit advies op, waardoor het eigenlijk de standaard is in de tandheelkundige sector. Patiënten krijgen het advies hun gebit niet te laten bleken tijdens de zwangerschap en bij vruchtbaarheidsbehandelingen.
Wij zijn het daarmee eens en adviseren zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan en patiënten met ernstige gezondheidsklachten om hun tanden niet te (laten) bleken.
-
Welke mogelijkheden zijn er om mijn gebit te bleken?
Een Opalescence-bleekbehandeling wordt speciaal samengesteld en is verkrijgbaar in verschillende concentraties en toedieningsvormen en in verschillende smaken. Dat betekent dat u de manier waarop u uw gebit bleekt, optimaal kunt aanpassen aan uw levensstijl. Of u uw gebit nu wilt bleken met een op maat gemaakt bitjeof een voorgevuld bitje, met de Opalescence-bleeksets kunt u kiezen uit een professionele bleekbehandeling die bij u past.
Ontdek welk Opalescence-bleekproduct het best bij u past -
Leiden bleekbehandelingen tot gevoeligheid van het gebit?
Gevoelige tanden zijn een vrij normale bijwerking van bleekbehandelingen. Een bleekbehandeling brengt geen schade toe aan uw gebit. Als u last krijgt van gevoelige tanden, betekent dat niet dat uw gebit beschadigd is. Overvoeligheid is vaak tijdelijk en verdwijnt na afronding van uw bleekbehandeling. Gevoelige tanden zijn te behandelen, bijvoorbeeld met tandpasta’s en gels tegen overgevoeligheid, zoals Opalescence Whitening Toothpaste Sensitivity Relief of UltraEZ-desensitisatiegel. Bespreek met uw tandarts welke behandeling het beste voldoet aan uw behoeften.
Lees meer over de behandeling van gevoelige tanden -
Welk effect hebben lampen bij het bleken?
Bij veel andere bleekbehandelingen moeten tandartsen een ledlamp of laserlicht gebruiken. Misschien heeft u al eens reclames voor deze vorm van bleken gezien. Of bent u wel eens langs een winkeltje gelopen waar ze tanden bleken met een lamp. Maar hebben dat soort lampen en lasers eigenlijk wel effect?
Uit recent onderzoek is gebleken dat alleen waterstofperoxide (de blekende stof die gebruikt wordt in en Opalescence Go, de bleekbehandeling met voorgevulde bitjes) of carbamideperoxide (de blekende stof die wordt gebruikt in Opalescence PF met op maat gemaakte bitjes) effectief zijn bij het bleken van het gebit. Lichtactivering heeft daarbij geen extra voordeel.8 Uit enkele onderzoeken is zelfs gebleken dat het gebruik van een lamp voor bleekbehandelingen schade kan toebrengen aan de lippen en het tandvlees.9
-
Zijn bleekproducten op basis van actieve kool effectief?
Er is geen bewijs dat tandenpoetsen met actieve kool beter, veiliger of effectiever is dan poetsen met een normale blekende tandpasta. Met actieve kool wordt het wel een rommeltje, het heeft de neiging zich af te zetten op de tandvleesrand en is voor een mondhygiënist moeilijk te verwijderen. Hoewel houtskool een schurende werking heeft en daardoor sommige oppervlakkige verkleuringen kan helpen verwijderen, loopt u het risico dat het uw glazuur te sterk afschuurt. Dergelijke schade laat zich niet meer herstellen. Daarnaast kan actieve kool de daadwerkelijke kleur van uw gebit niet veranderen. De enige stof die de kleur van uw glazuur kan bleken, is actieve zuurstof, zoals de zuurstofmoleculen die vrijkomen uit de peroxide van Opalescence-bleekbehandelingen.
Als u op zoek bent naar een blekende tandpasta, raden wij Opalescence Whitening Toothpaste aan, een tandpasta die oppervlakkige vlekken succesvol kan verwijderen en daarbij toch mild genoeg is om dagelijks te gebruiken, zonder dat uw glazuur daarbij schade oploopt.
-
Kan ik mijn tanden bleken na een wortelkanaalbehandeling?
Het is mogelijk, maar hangt wel af van uw specifieke geval. Bespreek met uw tandarts wat de mogelijkheden zijn.
-
Kan ik een kroon of vulling ook bleken?
Nee, alleen natuurlijk tandweefsel kan gebleekt worden. Uw kronen of vullingen zullen niet reageren op de bleekbehandeling. Als u een kroon of vulling heeft die goed te zien is, bespreek dan met uw tandarts wat de mogelijkheden zijn om uw glimlach te verbeteren.
-
Hoe snel kan ik mijn gebit bleken?
Bij iedereen verloopt de reactie op de bleekbehandeling anders en ook de snelheid is bij iedereen anders. Sommige verkleuringen zijn gemakkelijker te behandelen dan andere. Een geel of bruin gebit is gemakkelijker te bleken dan tanden met een grijzige kleurtint. Bij jongere patiënten gaat het bleken meestal sneller dan bij oudere patiënten, maar iedere patiënt is verschillend.
Bedenk bij een bleekbehandeling dat uw glimlach het meest natuurlijk overkomt als de kleur van uw gebit past bij die van uw oogwit. Sommige mensen willen een zogenaamde Hollywood-glimlach, maar dat is voor tanden en kiezen geen natuurlijke kleur. Ook is die kleur maar voor weinig mensen echt haalbaar. Vergelijk de sterkten en draagtijden van onze verschillende Opalescence-bleekproducten en bespreek met uw tandarts wat voor u het best zou zijn.
Ontdek welk Opalescence-bleekproduct het best bij u past -
Hoe kan ik mijn gebit ’s nachts bleken?
Met Opalescence-bleekbehandelingen kunt u kiezen uit verschillende opties voor het bleken van uw gebit, waar en wanneer u maar wilt. Met Opalescence PF 10%-bleekbitjes kunt u bleken terwijl u slaapt door uw op maat gemaakte bitjes ’s nachts te dragen. U moet de bitjes met Opalescence PF 10% misschien een aantal nachten dragen. Dat hangt af van de tijd die nodig is om de gewenste en haalbare kleur te krijgen. Bespreek met uw tandarts of deze optie voor u geschikt is.
Lees meer over Opalescence PF-bleekbehandelingen -
Hoeveel kost een bleekbehandeling?
De kosten van bleekbehandelingen kunnen sterk variëren en hangen af van het type bleekbehandeling en waar u ze koopt. Vrij verkrijgbare bleekproducten zijn het goedkoopst, maar vaak niet het meest effectief. Ze zijn namelijk niet precies aangepast aan uw behoeften en kunnen de kans op gevoelige tanden vergroten. Andere, door tandartsen uitgevoerde bleekbehandelingen zijn mogelijk duurder, bijvoorbeeld door de kostbare lampen of lasers die tijdens de bleekbehandeling worden gebruikt. Maar deze hulpmiddelen leveren meestal geen enkel extra voordeel op. Bleken met Opalescence biedt de voordelen van een door de tandarts voorgeschreven bleekbehandeling, maar dan zonder kostbare foefjes, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding optimaal is. Bespreek de kosten met uw tandarts, om te kijken welke bleekbehandeling voor u de beste optie is.
-
Hoe lang houdt het bleekeffect aan?
De resultaten van bleekbehandelingen zijn heel stabiel. Zo houdt u tot lang na afloop van uw bleekbehandeling nog een prachtige glimlach. Er zijn wel een aantal factoren waardoor uw gebit minder kan gaan stralen. Door genetische aanleg, voedingspatroon, leeftijd, sommige geneesmiddelen (zoals tetracycline) en bepaalde gewoonten (zoals roken) kan het bleekresultaat minder lang aanhouden. Gelukkig zijn er snelle en gemakkelijke nabehandelingen mogelijk, waardoor u snel weer een stralend witte glimlach heeft.
-
Hoe kan ik Opalescence-bleekbehandelingen krijgen?
Opalescence-bleekbehandelingen zijn verkrijgbaar bij tandheelkundige professionals. Daardoor ontvangt u een veilige, echte bleekbehandeling van Opalescence, waarmee niet is geknoeid. Na een routine-onderzoek om vast te stellen of uw gebit geschikt is voor een bleekbehandeling, krijgt u van uw tandarts de Opalescence-bleekbehandeling die het best bij u past.
Begin nu met een bleekbehandeling
Zoek tandartsen die Opalescence-bleekbehandelingen aanbieden en vindt vandaag nog de bleekbehandeling die het best bij u past!
Vind een bleekbehandeling bij u in de buurt- 1. Kwon SR, Wertz PW. Review of the Mechanism of Tooth Whitening. J Esthet Restor Dent. 2015 Sep-Oct;27(5):240–257.
- 2. Tooth whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. ADA Council on Scientific Affairs. September 2009 (revised November 2010).
- 3. Cadenaro M, Navarra CO, Mazzoni A, et al. An in vivo study of the effect of a 38 percent hydrogen peroxide in-office whitening agent on enamel. J Am Dent Assoc. 2010;141(4):449-454. doi:10.14219/jada.archive.2010.0198
- 4. Cadenaro M, Breschi L, Nucci C, et al. Effect of two in-office whitening agents on the enamel surface in vivo: a morphological and non-contact profilometric study. Oper Dent. 2008;33(2):127-134. doi:10.2341/07-89
- 5. Mondelli RF, Azevedo JF, Francisconi AC, Almeida CM, Ishikiriama SK. Comparative clinical study of the effectiveness of different dental bleaching methods - two year follow-up. J Appl Oral Sci. 2012;20(4):435–443. doi:10.1590/s1678-77572012000400008
- 6. Bruzell EM, Johnsen B, Aalerud TN, Dahl JE, Christensen T. In vitro efficacy and risk for adverse effects of light-assisted tooth bleaching. Photochem Photobiol Sci. 2009;8(3):377–385. doi:10.1039/b813132e
- 7. Da Silva Machado J, Cândido MS, Sundfeld RH, De Alexandre RS, Cardoso JD, Sundefeld ML. The influence of time interval between bleaching and enamel bonding. J Esthet Restor Dent. 2007;19(2):111–119. doi:10.1111/j.1708-8240.2007.00077.x
- 8. Spyrides GM, Perdigão J, Pagani C, Araújo MA, Spyrides SM. Effect of whitening agents on dentin bonding. J Esthet Dent. 2000;12(5):264–270. doi:10.1111/j.1708-8240.2000.tb00233.x
- 9. Unlu N, Cobankara FK, Ozer F. Effect of elapsed time following bleaching on the shear bond strength of composite resin to enamel. J Biomed Mater Res B Appl Biomater. 2008 Feb;84(2):363–368.